Een dikkere pizza
Ster Ster Ster Ster Ster (4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PizzaHoofdgroep
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    Voor een pizza met een doorsnede van ongeveer 25 centimeter:

Bereidingswijze

1. Los de gist op in wat lauw water en meng alle ingredienten tot een nog plakkerig deeg. Stort dit in een kom met wat bloem erin en dek af met een warme theedoek. Laat het deeg enkele uren rijzen op een warme plek (in de zon bijvoorbeeld of een oven die even aan is geweest).
2. Leg nu ingredienten naar keuze klaar en zorg dat ze niet te nat zijn; dus geen dunne tomatensaus (maar beter passata) en laat de mozzarella eventjes uitlekken.
3. Stort het deeg daarna uit op een werkblad dat met bloem is bestoven en begin met kneden. Voeg steeds bloem bij tot het deeg niet meer plakt. Rol het dan uit tot een pizza met doorsnede van ongeveer 25 cm. en frummel de randjes wat op, zodat de kaas er niet afsmelt in de oven. Strooi wat tarwegries op een pizzaschep en leg het deeg erop.
4. Beleg de pizza nu heel snel en schuif het de oven in. In een normale oven zouden wel twee van bovenstaande pizza’s moeten passen. De oven moet zo heet staan als ie kan. Op een pizzasteen is de pizza binnen enkele minuten klaar en zonder steen in ongeveer 10 minuten. De bodem moet knapperig zijn.Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)Bron: Rozemarijn koken & foto

Door: ReceptenVandaag