Pizza marinara met rode peper en paprikasaus
(2.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PizzaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden C. Haal de bodems uit de verpakking en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Was en halveer de paprika, en verwijder de zaadlijsten. Snijd de ene helft in smalle reepjes en de rest in kleine stukjes. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Haal de peterselieblaadjes van de stelen en hak ze fijn. Snijd de surimisticks in vieren.

Verdeel de saus en de helft van de peterselie over de pizzabodems. Leg de stukjes surimi, de uiringen en reepjes paprika erop. Strooi de kaas erover.

Bak de pizza's in de hete oven in ongeveer 10 minuten bruin, gaar en krokant. Meng ondertussen de partjes tomaat met de stukjes paprika, peterselie en de dressing.

Snijd de pizza's in punten en serveer ze. Geef de salade er apart bij.

Tip: Lekker voor erna en heel Italiaans: straciatella ijscoupes. Het recept vind je ook op deze site.

Tip: In plaatst van surimi kun je ook plakjes salami op de pizza leggen. En besprenkel de pizza eventueel met wat olijfolie voordat het de oven in gaat voor een extra Italiaans smaaktintje.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: