Calzone met aubergine, paprika en zwarte olijven
  • Recipe Single Image
  • PizzaHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Meng de bloem en 1 theelepel fijn zeezout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
2. Los de gist op in 50 ml water op lichaamstemperatuur, schenk hem in het kuiltje en meng alles tot een deeg dat net samenhangt.
3. Kneed het deeg 10 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak. Vorm er een bal van, leg die in een met olie ingevette kom, dek hem af met een vochtige theedoek en laat hem 1 uur rijzen.
4. Sla het deeg neer en kneed het nog eens 10 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak. Doe het terug in de kom, dek het af en laat het opnieuw 1 uur rijzen.
5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de blokjes aubergine met zout, doe ze in een vergiet en laat ze 20 minuten uitlekken.
6. Rooster de paprika's 20 minuten. Laat ze afkoelen, verwijder de schil, halveer ze, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Laat de oven aan staan.
7. Verhit de helft van de olie op laag vuur en bak de ui in 8 minuten al roerend goudbruin.
8. Voeg 3 eetlepels water, de suiker, kappertjes, pijnboompitten, olijven, paprikarepen en wat peper en zout toe en meng alles goed.
9. Spoel de blokjes aubergine af en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de resterende olie op middelhoog vuur en bak de blokjes al roerend 6-7 minuten. Breng ze op smaak met peper en zout en meng ze door het uimengsel.
10. Sla het deeg neer en kneed het 2-3 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak. Rol het uit tot een ronde lap van 50 cm doorsnede en 5 mm dik.
11. Leg de groenten op een helft van het deeg, vouw de andere helft eroverheen en druk de naad stevig aan.
12. Meng het ei met de room en kaas en bestrijk de calzone ermee.
13. Leg de pizza op een licht ingevette bakplaat en bak hem 25 minuten.
14. Neem de pizza uit de oven en serveer hem onmiddellijk.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: kookboek Pane e Panini van Ursula Ferrigno

Door: