1. Verhit de olie in een wok. Bak de uien 2 minuten zachtjes. Voeg de sperziebonen toe en roerbak ca. 7 minuten op matig vuur. Bestrooi de bonen met zout.
2. Voeg de lams- of runderreepjes toe en roerbak op hoog vuur nog ca. 4 minuten tot het vlees gaar is en de boontjes knapperig.
3. Roer kaneel en suiker erdoor en draai het vuur uit. Laat nog even zo staan (de boontjes garen nog wat na).
4. Verwarm de grill voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
5. Snijd het brood in de lengte doormidden, zodat je twee ronde plakken krijgt.
6. Verdeel de tomatensaus over de kruimelkant van de broodplakken. Leg de broodplakken 2 minuten onder de grill met de tomatensauskant boven, zodat ze knapperig worden.
7. Haal ze uit de oven en verdeel vleesreepjes, sperzieboontjes en oregano over de tomatensaus.
8. Verdeel de mozzarella erover en zet de pizza's nog 5 minuten onder de grill tot de mozzarella is gesmolten.
Beoordeel het recept:
Bron: kookboek Spitsuurkoken van Loethe Olthuis
Door: ReceptenVandaag