Saffraanrisotto met Parmezaanse kaas
  • Recipe Single Image
  • RijstHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Het water met bouillonblokje en de saffraandraadjes aan de kook brengen (het blokje moet opgelost zijn).
Sjalotje pellen en klein snijden.
De boter in een pan met een dikke bodem verhitten.
Sjalotje en cayennepeper toevoegen en even fruiten.
Teentje knoflook erboven uitpersen.
Voeg de rijst toe en bak 2 minuten.
Voeg een kwart van de bouillon toe en laat de rijst in een open pan zachtjes koken.
Regelmatig omroeren.
Voeg als het meeste vocht is opgenomen weer een kwart van de bouillon toe.
Herhaal dit tot alle bouillon op is.
Kook de risotto zachtjes gaar in ca. 22 minuten.
De risotto mag vochtig blijven, de korrels moeten beetgaar zijn.
Roer de rest van de boter en de geraspte kaas er door.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Silvo

Door: ReceptenVandaag