Indonesische Nasi Rames met garnalen
Ster Ster Ster Ster (3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • RijstHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.

Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de garnalen in enkele minuten gaar. Schep ze uit de pan en zet ze even apart.

Bak in dezelfde pan de uisnippers even aan. Schenk dan 700 ml water in de wok en roer hier de ongekookte rijst en de kruidenmix doorheen. Breng dit aan de kook. Laat de rijst op laag vuur, met het deksel op de pan in 20 minuten het water opnemen en gaar worden.

Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar en giet ze af in een vergiet. Meng in een pannetje 150 ml koud water met de Gado Gado saus en breng dit al roerend aan de kook. Meng de sperziebonen erdoor en laat het nog 1 minuut zachtjes pruttelen.

Snijd de komkommer in plakjes. Meng de dressing uit het pakket met 3 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels water en schep dit door de komkommerplakjes.

Schep op het laatst de garnalen weer door de nasi en garneer het gerecht met wat seroendeng. Geef de Gado Gado boontjes en komkommersalade er apart bij.



Beoordeel het recept:

 (12 stemmen)



Bron: Knorr

Door: ReceptenVandaag