Ajam Paniki, gehaktkoekjes en gewokte groenterijst met pinda's
Ster Ster Ster Ster (3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • RijstHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en goed laten uitlekken.

2. Snijd de lente-uitjes fijn. Meng het gehakt met de lente-uitjes, de helft van de koriander en 1 el van de boemboe. Maak er 8-12 koekjes van.

3. Verhit een grote koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de koekjes in ca. 8 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.

4. Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten ca. 5 min. Voeg de rest van de boemboe en de rijst toe en bak 3 min. mee. Schep de rest van de koriander en de pinda’s erdoor en meng goed.

5. Verdeel de gewokte rijst over 4 grote borden, leg de koekjes erbij.



Beoordeel het recept:

 (18 stemmen)



Bron: Yunomi

Door: ReceptenVandaag