Rijsttaartjes met aardbeien
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • RijstHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Steek 4 cirkels van 8-9 cm doorsnede uit het bladerdeeg. Maak van de snijdsels een opstaand randje rondom de cirkels en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin. Laat afkoelen.

2. Snijd intussen het vanillestokje open en schraap met een scherp mesje het merg eruit. Breng in een pan de rijst met de melk, de suiker, het vanillemerg en vanillestokje aan de kook. Laat de rijst op laag vuur in 8 min. gaar worden, roer af en toe. Laat afkoelen en verwijder het vanillestokje.

3. Roer de crème fraîche door de afgekoelde rijst. Houd 4 aardbeien met kroontje achter voor garnering, snijd de rest in stukjes.

4. Verdeel de rijst over de taartbodempjes en dan de stukjes aardbei. Garneer elk taartje met een hele aardbei.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Lassie

Door: