1. Breng een pan met water aan de kook, wacht tot het water gaat koken en voeg dan een eetlepel zout toe.
2. In de tussentijd pel je de vellen van de spitskolen tot je over vele vellen beschikt.
3. Leg de spitskoolvellen in de pan en laat ze voor een minuut in het kokende water weken.
4. Haal de inhoud van de pan vervolgens door een zeef.
5. Houd de zeef met de spitskoolvellen vervolgens onder de koude kraan.
6. Was de rijst.
7. Snijd de ui, tomaten en peterselie in stukjes en doe deze in de kom met gehakt.
8. Voeg vervolgens het zout, de paprikavlokken, zwarte peper, tomatenpuree , olijfolie en rijst toe en meng het geheel goed.
9. Neem een vel spitskool. Leg hier in de breedte wat gehakt op.
10. Snijd de onderkant in een rechte lijn eraf.
11. Vouw de linker- en rechterzijde naar binnen toe.
12. Rol vervolgens van onder naar boven.
13. Druk de rollen een beetje goed aan zodat ze stevig zijn en op een sarma beginnen te lijken.
14. Herhaalde bovenstaande stappen voor alle vellen en plaats de sarma in een pan.
15. Je kunt gebruik maken van een rooster die je op de bodem van de pan kunt plaatsen zodat de sarma niet aan de bodem van de pan plakken.
TIP!
Indien je niet een dergelijk rooster hebt, kun je aanplakken voorkomen door een paar sarma-vellen op de bodem van de pan te leggen zodat de sarma erboven niet direct in contact komen met de bodemplaat.
Voor de saus:
1. Giet de olie in de pan en wacht totdat het warm genoeg is.
2. Voeg de tomatenpuree toe. Roer een beetje zodat het kan smelten.
3. Voeg er een snufje zout aan toe.
4. Giet het gekookte water erbij. Wacht totdat het geheel begint te koken.
Afwerking:
1. Nadat de saus begint te koken, giet je deze in de pan met de sarma.
2. Plaats een bord over de sarma zodat deze enigszins op hun plek worden gehouden.
3. Doe vervolgens de deksel op de pan.
4. Pas wanneer saus in de pan met sarma weer begint te koken, zet je het vuurpitje lager en dient het gerecht nog 45 minuten na te koken.
Beoordeel het recept:
Bron: Turkse kok
Door: ReceptenVandaag