Sushi
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • RijstHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten


  • Om te serveren: (desgewenst)

Bereidingswijze

1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen die staan aangegeven op de verpakking.

2. Doe ondertussen suiker, zout en azijn in een pan en verwarm dit langzaam, tot de suiker is opgelost. Sprenkel dit mengsel over de gekookte rijst en roer er dan lente-ui en komkommer door. Leg er een theedoek op en laat afkoelen.

3. Verdeel de rijst in 4 gelijke porties. Snijd de zalm in reepjes van circa 1 cm breedte. Leg een velletje nori met de glanzende kant naar beneden op een bamboematje of op een vel bakpapier op een snijplank. Verdeel een portie rijst over de nori, druk dit gelijkmatig aan en laat boven en onder 1 cm vrij. Leg een kwart van de zalm midden op de laag rijst en verdeel de zalm erover, samen met ½ tl wasabi.

4. Rol de nori en rijst met behulp van het bamboematje of bakpapier op tot een mooie rol. Druk alles goed aan, zodat de rijst blijft kleven en de vulling op zijn plaats houdt. Maak op deze manier nog 3 rolletjes.

5. Snijd elke rol met een nat mes in 8 plakjes en leg ze op een schaal. Spoel het mes telkens schoon als een plakje is gesneden. Garneer desgewenst met stukjes Japanse gember en geef er als dipsaus een kommetje Japanse sojasaus bij.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: