Surinaamse nasi
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • RijstHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Kook de rijst gaar met een flinke scheut ketjap, 2 maggiblokjes en 1 eetlepel olie en en laat het daarna afkoelen.
2. De kipfilet in wat water gaar koken met 2 maggiblokjes, 1 teentje knoflook en 1 takje selderij. Snij de kipfilet daarna in kleine stukjes.
3. Versnipper de ui, pers de 4 teentjes knoflook, rasp de gember, de selderij fijnsnijden.
4. In een wok met hete olie de ui, trassi, knoflook en gember fruiten. Daarna de stukjes kipfilet toevoegen.
5. Na 1 minuutje gaan de overige ingrediënten erin: zoute ketjap, gekruide marinade ketjap, chili saus, zwarte peper, djinten, ketoembar, 1/2 kopje water en maggiblokjes naar smaak.
6. Laat dit geheel 4 minuten doorbakken in de wok.
7. Daarna beetje bij beetje de bruine gekookte rijst erbij doen en goed omscheppen, het gaat beter met 1 lepel in elke hand. Eventueel op smaak brengen met aromat, zout, suiker.
8. Voeg op het laatst de selderij toe en mix deze door de nasi.

TIPS! Lekker met komkommer, tomaat, sambal en kroepoek. En heerlijk met gestoofde of geroosterde kippenbouten of kipsaté met pindasaus.



Beoordeel het recept:

 (188 stemmen)



Bron: Osopatu

Door:

Reacties

  • Emjee
    (23-04-2014)

    Is 500 gram rijst en 400 gram kip niet erg veel voor 1 persoon??