Kokosrijstdessert met gebakken banaan
  • Recipe Single Image
  • RijstHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Meng de kokosmelk met 100 ml water en de koffieroom in een steelpan, voeg de Lassie Dessertrijst en 40 g suiker toe, breng het al roerend aan de kook en kook de rijst zachtjes 12 minuten, roer regelmatig, ook over de bodem van de pan.
2. Snijd de bananen in 2 stukken, snijd de stukken in lange plakken.
3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de banaanplakken om en om zodat ze licht kleuren.
4. Strooi de rest van de suiker en bijna alle geraspte kokos erover en laat de suiker smelten en licht kleuren. Neem de pan van het vuur.
5. Verdeel de (warme) kokosroomrijst over 6 dessertschaaltjes en leg de gebakken banaan erop.
6. Strooi er nog wat geraspte kokos over en serveer het dessert meteen.

TIP! Nog exotischer? Schep 40 g chocoladevlokken door de kokosroomrijst, voor een ‘bounty-effect’.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Lassie

Door: