Roomrijstevlaaitjes met kaneelappeltjes
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • RijstHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Bereid vanilleroomrijst volgens het basisrecept en laat afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht).
3. Vet 6 bakvormpjes van 10 cm doorsnee in en bekleed de bodem met een rondje bakpapier.
4. Snijd de lapjes croissantdeeg los, kneed ze stuk voor stuk tot een bolletje, bestuif ze met wat bloem en rol ze uit zodat je er de vormpjes mee kunt bekleden: duw de rand zo hoog mogelijk op en rol hem naar binnen toe om.
5. Prik de bodempjes in met een vork.
6. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf.
7. Roer de dooiers bij de vanilleroomrijst en spatel het eiwit erdoor.
8. Schep elk deegvormpje zo vol mogelijk met roomrijst.
9. Zet de vormpjes op het ovenrooster.
10. Schil de appels, boor ze uit en zet ze in een ovenschaal.
11. Prak de bruine suiker door de boter en vul de holtes van de appeltjes hiermee.
12. Steek in elk een kaneelstokje. Zet de ovenschaal ook op het ovenrooster
13. Schuif het rooster onderin de hete oven en bak de vlaaitjes en appeltjes 25 min.
14. Neem de vlaaitjes uit de oven, steek ze los met een mesje en wip ze uit de vormpjes. Laat ze op een rooster snel afkoelen.
15. Bak de appeltjes nog 10 min. langer.
16. Serveer de rijstevlaaitjes met een kaneelappeltje.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Lassie

Door: