Risotto uit de oven met worstgehakt en paprika
Ster Ster Ster Ster (3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • RijstHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Snijd de paprika in repen en hak de ui fijn. Pel de knoflook en snijd de tenen klein.

Verhit de olijfolie in een zware braadpan die ook in de oven kan. Snijd het vel van de worstjes open en verkruimel het worstgehakt boven de hete olie in de pan. Voeg hier de paprika, de ui en de knoflook aan toe en bak alles al omscheppend gedurende een minuut of vijf.

Doe vervolgens de risottorijst erbij en bak deze nog een minuut mee. De korrels moeten een beetje glazig worden, maar mogen absoluut niet bruin bakken. Blus de rijst af met de wijn en roer er vervolgens de saus en de bouillon door. Breng het geheel al roerend aan de kook.

Doe het deksel op de pan en zet de pan zo in de oven. Laat de risotto in 25 minuten alle vloeistof opnemen en gaar worden.

Schep de risotto voor het serveren even om. Lekker met een groene salade.



Beoordeel het recept:

 (27 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: ReceptenVandaag