Tomatenrisotto met gebakken kabeljauw
(3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • RijstHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Rasp de Parmezaanse kaas.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braad- of hapjespan en fruit hierin de ui zachtjes glazig. Roerbak de rijst mee tot de korrels omhuld zijn met een glanzend laagje (ze mogen niet bruin bakken!). Voeg de wijn toe en laat die op laag vuur verdampen.

Roer ondertussen in een kan of grote maatbeker de pastasaus en bouillon door elkaar. Schenk een kwart van dit mengsel bij de rijst en laat deze heel zachtjes koken. Voeg steeds pas nieuwe tomatenbouillon toe, als het vocht in de pan bijna door de rijst is opgenomen. Kook zo de risotto in 20-25 minuten rustig gaar. Laat de erwtjes het laatste kwartier meekoken met de rijst.

Wrijf ondertussen de kabeljauw in met zout en peper en haal de stukken vis door de bloem. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukken kabeljauw in 8-10 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar.

Proef of de risottorijst gaar is. Voeg -als dat niet zo is- wat extra water toe tot de rijstkorrels wel gaar zijn en het gerecht nog een beetje smeuïg is.

Schep de Parmezaanse kaas door de risotto en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de tomatenrisotto in vier diepe borden en leg de kabeljauw erop. Garneer eventueel met parmezaanse kaas en reepjes verse basilicum.



Beoordeel het recept:

 (14 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: