9,021
30 min
onbekende koks

Kokosrijst met rendang

Bereidings tijd: 30 min

Aantal: 4

Ingredienten

– 1 citroen
– 2 komkommers
– 300 g basmatirijst
– 4 eetlepels zonnebloemolie
– 2 eetlepels zoete chilisaus
– 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
– 1 cup boemboe rendang vlees (100 g)
– 2 schaaltjes nasi/bamivlees (a ca. 250 g)

bereidingswijze

Bereiden
In braadpan 2 el olie verhitten en vlees in 10 min. bruinbakken. Boemboe en 250 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Vlees in 15 min. gaarsudderen. Citroen schoonboenen en enkele grove stukken van schil snijden. Rijst in 8 min. gaarkoken zonder deksel in kokosmelk en 600 ml water met zout. Citroenschil met rijst meekoken. Citroen uitpersen. Dressing roeren van rest van olie, 2 el citroensap, chilisaus, zout en peper. Komkommers schoonmaken en in blokjes snijden. Komkommer mengen met dressing. Citroenschil uit rijst halen. Rijst serveren met rendang en komkommersalade.

Waardering

(15 beoordelingen)