Salade met gerookte forel en rode grapefruit
(2.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SaladeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwijder de schil van de grapefruit. Snijd met een scherp mesje het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Probeer de grapefruitpartjes zo heel mogelijk te houden. Vang het sap op.

Snijd de citroen in partjes. Roer de mayonaise, melk, het grapefruitsap en de kappertjes door elkaar.

Verdeel de slablaadjes over de borden. Besprenkel ze met de dunne mayonaise.

Verdeel de forelfilets over de borden. Garneer met partjes grapefruit en een partje citroen.


Tips:
Vervang de forelfilets door plakjes gerookte zalm, gestoomde makreelfilet of gerookte palingfilet.

Wijnadvies:
Drink eventueel de rosé door of vervang de fles voor een lichte rode wijn, à la Bardolino of Valpolicella (14-16ºC). Liever wat krachtiger? Nebbiolo d’Alba, een stevige Chianti Classico of een Australische Shiraz (16-18ºC).



Beoordeel het recept:

 (8 stemmen)



Door: