Komkommersalade
(4.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SaladeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

Was en droog de komkommer, snijd er de punt en het steelgedeelte af en schaaf of snijd de komkommer in niet te dunne plakjes.Roer daar 1/2 theelepel zout door.

Doe de plakjes in de vergiet of de zeef, leg op de komkommers een klein schoteltje of dekseltje en verzwaar dat, zodat de plakjes onderdruk komen en wat vochtverliezen. Zet vergiet of zeef zo, dat dat vocht in de gootsteen, op een bord of in een kom terechtkomt.

Klop de room glad met naar smaak citroensap en suiker. Schep de kerrie door de snippers ui en roer die met de dille, de tijm en de peterselie, door de room.

Proef deze dressing en voeg er naar smaak nog citroensap, suiker, tabasco en sojasaus aan toe.

Druk de plakjes komkommer goed uit en schep ze door de roomdressing. Serveer de salade koel en indien mogelijk binnen 3 kwartier na de bereiding omdat er altijd kans is dat de komkommer nog vocht afstaat en de roomdressing waterig wordt.



Beoordeel het recept:

 (9 stemmen)



Door: