1. Begin met het opzetten van een pannetje water voor je eieren. Als het water kookt, voeg je de eieren toe en kook je deze zacht/hardzacht/ of hard.
2. Maak ondertussen de dressing. Maak daarvoor 3 teentjes knoflook schoon en snijd deze heel fijn of doe de teentjes in een knoflookperser. Meng de knoflook met de mosterd, azijn en mayonaise. Dit kan je in een blender doen als je wilt dat het een heel glad sausje wordt. Of je kan het gewoon met een kleine garde/lepel mengen. Als je dit gemengd hebt, voeg je beetje bij beetje de olijfolie toe. Eventueel kan je wat meer/minder olijfolie toevoegen, als je de saus wat dikker/of dunner wilt.
3. Meng de olijfolie goed door het sausje en voeg daarna nog een klein scheutje citroensap voor de frisheid toe. Eventueel kan je het sausje nog op smaak brengen met zout/peper. Je kunt het zout ook weglaten en de dressing op smaak brengen met wat stukjes ansjovis. Mix het sausje dan even kort in een blender om te voorkomen dat je hele stukken ansjovis in de dressing krijgt.
4. Doe de sla in een grote kom, wat parmezaanse kaas eroverheen verdelen, croutons en gerookte kipfilet erbij, de gekookte eieren en als laatste de dressing. En serveer het.
TIP!
Eventueel kan je ook zelf heel eenvoudig croutons maken als je bijvoorbeeld nog wat oud brood over hebt. Snijd het brood in blokjes, breng de blokjes brood op smaak met bijvoorbeeld alleen zout en peper voor naturel croutons of bijvoorbeeld met knoflookpoeder. Smelt daarna een klein klontje boter in een pan en als deze gesmolten is voeg je de broodblokjes toe. Keer ze regelmatig en wanneer de ”˜croutons’ knapperig en bruin zijn geworden, zijn ze klaar!
Beoordeel het recept:
Bron: Lekker en Simpel
Door: ReceptenVandaag