1. Een salade Niçoise wordt gemaakt op een schaal of bord, niet in een diepe slakom.
2. Wanneer gekookte aardappelen en groenten worden gebruikt: zorg ervoor dat ze beetgaar gekookt zijn - dus niet te zacht - en zijn afgekoeld tot ze lauwwarm zijn.
3. Wrijf de schaal in met een teentje knoflook.
4. Kook de eieren tot ze bijna hard zijn, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in kwarten.
5. Snijd de rauwe groenten in stukken.
6. Meng groenten, aardappelen en tomaten met vinaigrette van goede olijfolie en azijn, mosterd en peper en zout en schik alles op de schaal.
7. Voeg de vis, eieren en olijven toe.
8. Serveer met vers brood.
Beoordeel het recept:
Bron: Wikipedia
Door: ReceptenVandaag
Reacties
Gijs
(13-12-2012)laatst in Nice gewoon mijn sla in hele diepe schaal geserveerd gekregen
Geertruida
(21-04-2013)Ik heb in Frankrijk (in het zuiden) altijd heerlijke salade Nicoise gegeten, evenals het nagerecht ile flotant.
Ik ga dit recept zeker namaken.