Jamie Oliver: witlofsalade met peer en appel
Ster Ster Ster Ster (4.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SaladeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Trek de blaadjes witlof los, was ze goed en slinger ze droog. Ontdoe de appels van het klokhuis en snijd ze in lucifertjes. Ontdoe de peren van het klokhuis en snijd ze in achten. Als ze nog niet helemaal rijp zijn kun je ze even in een gloeiend hete grillpan leggen tot ze een beetje geschroeid zijn, maar als ze perfect rijp zijn kun je ze gewoon zo met de blaadjes witlof, appel en het grootste deel van de tuinkruiden in een kom doen. Meng voor de dressing de blauwe kaas, creme fraîche, olijfolie, ciderazijn en 6 eetlepels water ongeveer 15 seconden in een blender. Proef de dressing om te controleren of hij net dat extra zuurtje heeft om het bittere van de blaadjes witlof te compenseren en breng hem zo nodig op smaak. Giet driekwart van de dressing over de salade en hussel goed - ik pleeg de dressing met mijn handen door salades te mengen. Verdeel de salade over vier borden en strooi de rest van de kruiden erover. Sprenkel er ook nog een beetje extra dressing en een paar druppels olijfolie over. Het is ook erg lekker als je er nog een paar walnoten over verkruimelt.

persoonlijke noot
'Dit is een variatie op een ouderwetse Franse witlofsalade. Witlof is een vrij bittere groente en als contrast voor dat bittere heb ik er het zoet van het fruit, het zuur van de azijn en de romigheid van de kaas aan toegevoegd. Het is heel belangrijk dat je deze salade met appels en blauwe kaas van goede kwaliteit maakt.' - Jamie OliverBeoordeel het recept:

 (8 stemmen)Bron: het kookboek Thuis bij Jamie van Jamie Oliver

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer