Krieltjes-zalmsalade
  • Recipe Single Image
  • SaladeHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • TIP: In plaats van gerookte zalm kunt u in dit gerecht ook kiezen voor gerookte forelfilet.

Bereidingswijze

1. Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Kook ze in 8 minuten gaar.
2. Pel de ui, halveer deze, snijd de helften in dunne halve ringen en kook ze de laatste 1-2 minuten met de krieltjes mee. Giet af en laat uitdampen.
3. Zet de kwarteleitjes op in een pan met koud water en breng aan de kook. Zet de wekker op 5 minuten op het moment dat het water kookt. Laat ze schrikken onder koud water, pel en halveer ze.
4. Roer van de olie, azijn, suiker, zout en peper een dressing. Schep de nog warme aardappels en uien door de dressing en laat het geheel afkoelen.
5. Snijd de zalm in smalle reepjes. Schep sla en zalmrepen door de aardappels en serveer in een mooie schaal. Garneer met kwarteleitjes.
6. Roer de mayonaise los met de mierikswortel en zure room en schenk over de salade.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: plus

Door: ReceptenVandaag