Lauwwarme linzensalade met kip
Ster Ster Ster Ster (3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SaladeHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Kook de linzen ongeveer 10 minuten in 500 ml water op laag vuur gaar.
2. Snijd de bosuitjes in ringetjes de champignons in plakjes en schaaf krullen van de Parmezaanse kaas.
3. Dep de kip eventueel droog en kruid hem met peper en zout.
4. Verhit de olie in een pan met een anti-aanbaklaag en bak het vlees 5 á 6 minuten per kant.
5. Neem hem uit de pan.
6. Bak de champignons in het bakvet en bak daarna de bosuitjes even kort mee.
7. Blus het af met 100 ml water en de witte wijnazijn.
8. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en voeg de blaadjes toe aan de pan.
9. Voeg vervolgens het bouillonblokje toe. Giet de linzen af en roer ze erdoor.
10. Was de veldsla, laat het uitlekken en meng het door de linzen.
11. Doe de linzen in een diep bord.
12. Snijd de kip in plakken en leg deze bovenop de linzen.
13. Maak de salade af met de Parmezaanse kaaskrullen.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Iris

Door: ReceptenVandaag