Griekse salade in filodeeg
  • Recipe Single Image
  • SaladeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 180 graden. Ontdooi eventueel het filodeeg. Ik leg het filodeeg tijdens het ontdooien altijd onder een iets vochtige theedoek, dit verkleint de kans op scheuren. Smelt de boter en vet de ovenschaaltjes in. Bestrijk ook de vellen filodeeg een voor een in met boter en snijd deze in vieren zodat er 12 kleine vierkantjes ontstaan. Leg 3 stukjes filodeeg scheef op elkaar zodat er een soort stervorm ontstaat. Duw deze voorzichtig in de ovenschaaltjes zodat er een mooi bakje ontstaat.Zet de vormpjes ongeveer 20 min in de oven.
2. Maak ondertussen de salade; halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer en feta in stukjes en meng door elkaar. Schep de olijven er door en voeg een scheutje olijfolie en de oregano toe. Bak de gamba's met een beetje cayennepeper in ongeveer 3 min in een koekenpan mooi bruin. Haal de filodeeg bakjes uit de oven en laat ze wat afkoelen. Schep wat salade er in en verdeel de gamba's er over.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Libelle Lekker

Door: ReceptenVandaag