Aspergesalade met zalm
(4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SaladeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Lunch

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1.Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat afkoelen.
2.Snij een flink stuk van de (taaie) uiteindes van de asperges af. Schil de wat dikkere exemplaren aan de onderkant (ongeveer zes tot acht centimeter) met een dunschiller. De dunnere exemplaren hoef je niet te schillen.
3.Breng in een grote pan ruim water aan de kook met wat zout, voeg de asperges toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer vijf tot acht minuten koken (geen deksel op de pan). De asperges zijn gaar als je met een vork in de onderkant kunt prikken
4.Haal de asperges voorzichtig uit de pan (met een schuimspaan bijvoorbeeld), laat wat afkoelen en uitlekken en snij de asperges in stukjes van ongeveer 2-3 centimeter.
5.Was de veldsla, verwijder eventueel de worteltjes en maak de veldsla droog. Snij de zalm in stukjes, hak/snij de bieslook fijn en maak een dressing door de olijfolie te mengen met het citroensap en de mosterd.
6.Verdeel de sla over vier borden, besprenkel met een beetje dressing en verdeel de zalm over de sla. Meng de rest van de dressing met de asperges.
7.Verdeel de asperges over de borden en bestrooi de salade met de pijnboompitten & bieslook. Eet smakelijk!



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Micook

Door: