Bloemkoolsalade met garnalen
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SaladeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

Bloemkool is niet bepaald een populaire groente en niemand weet waarom. Als je deze salade eenmaal hebt geproefd, dan denk je ongetwijfeld veel positiever over bloemkool.



Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom of blancheer deze totdat ze beetgaar zijn. Afgieten en afkoelen.



Blancheer de boontjes en spoel ze af met zeer koud water.



Snij de sla.



Pocheer de reuzengarnalen enkele minuten en giet ze dan af. Leg ze in een slakom samen met de sla, boontjes en de bloemkool. Goed mengen.



Strooi er de (verse) tijmblaadjes en gehakte lente-ui over.



Breng op smaak met de Bertolli Extra Vergine olijfolie en zout. Onmiddellijk opdienen.



Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood.


Tip:


Kook een of meer bloemkolen tegelijk. Giet ze goed af en berg de bloemkoolroosjes die je niet nodig hebt op in de diepvriezer. En gebruik ze later bv. in een vegetarische lasagne.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: