Salade met gegrilde zalm
Ster Ster Ster Ster (3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SaladeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zalm is een vaak geziene en gesmaakte gast in veel salades. Toch wordt hij zelden gegrild in een salade gebruikt, maar daar komt hiermee verandering in.



Was (en droog) de sla grondig en schik in een kom.



Voeg de fijngesneden radijsjes toe.



Sauteer het knoflookteentje in een pan met 1 eetlepel Extra Vergine olijfolie. Giet de olie over de zalm. Verwarm een grillpan en bak de zalm aan beide zijden. Kruid met zout en peper. Bak ongeveer 2 minuten. Neem van het vuur.



Laat de vis even uitlekken en hou het braadvocht. Verdeel in stukken en schik bovenop de sla. Zeef het braadvocht en voeg wat zout toe en meng het met de olijfolie.



Giet dit over de sla, meng en serveer.



Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.


Tip:


Voor iets extra, giet je 3 eetlepels witte wijn over de zalm tijdens het bakken in de grillpan. Net voor het opdienen voeg je 1 theelepel roze peper toe. Je kunt 1 versneden venkel gebruiken in plaats van radijsjes.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: ReceptenVandaag