Wanneer granaatappels voor handen zijn kan je ze in meer gerechten gebruiken en zorgen ze voor een mooie rode, knapperige en verfrissende toets.
Was de sla. Snij de kaas in zeer dunne, haast doorzichtige plakjes. Schil de appels en snij ze eveneens in flinterdunne schijfjes.
Verwarm een pan op een hoog vuur en bak het spek kort aan beide zijden. Laat uitlekken op huishoudpapier. Indien je ook eitjes wilt gebruiken, kook je deze gedurende 8 minuten.
Meng de sla met de kaas, appels, walnoten, de granaatappelpitten het spek en/of de eitjes en breng het geheel op smaak met het citroensap, olijfolie, peper en zout en dien vervolgens onmiddellijk op. (Anders worden de slablaadjes snel slap.)
Serveer bij deze maaltijd wat brood en fruit.
Tip:
Om knapperig en minder vet spek te bakken, doe je het spek pas in de pan wanneer deze zeer heet is.
Beoordeel het recept:
Bron: Bertolli
Door: ReceptenVandaag