Courgettesalade
(4.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SaladeHoofdgroep
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

    voor 4 personen:

Bereidingswijze

1. Was de courgettes en snijd er de uiteinden af. Snijd de courgettes overdwars in plakken. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de iets breder gestelde komkommerschaaf.

2. Klop de olie met het citroensap, de mosterd, de tijm, de rozemarijn en de suiker tot een goed gemengde dressing. Voeg naar smaak zout toe.

3. Was de paprika's en snijd deze overlangs door. Neem de zaadlijsten met zaad weg en verwijder de steeltjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1/2 x 1/2 centimeter.

4. Snijd de olijven overlangs door. Houd een aantal apart voor de garnering van de salade en snipper de rest fijn.

5. Meng de dressing met de plakjes courgette, de stukjes paprika en de gesnipperde olijven. Maak de salade naar smaak af met citroensap, zout en peper.

6. Schep door de blaadjes kropsla de slasaus en dresseer de sla in de slabak.

7. Breng de courgettesalade over in de slabak en garneer de schotel met halve olijven en wat takjes peterselie.

8. Dien de salade koel, maar niet rechtstreeks uit de koelkast op.



Beoordeel het recept:

 (10 stemmen)



Bron: recepten.co

Door: