Recepten

Pastasaus: paddenstoelensaus

* 1 eetlepel olijfolie * 500 g paddenstoelen, in vieren * 1 ui, gesnipperd * 2 teentjes knofl

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pastasaus: alla marinara

* 2 eetlepels olijfolie * 1 ui, kleingesneden * 1 teentje knoflook, kleingesneden * 100 ml ro

Pastasaus: alla bolognese

* 2 theelepels olijfolie * 200 g pancetta, fijngesneden * 1 middelgrote ui, fijngesnipperd *

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pastasaus: tomatensaus met oregano

* 2 eetlepels olijfolie * 1 ui, gesnipperd * 2 teentjes knoflook, gesnipperd * 1 kg zongerijp

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Knoflookmayonaise (aioli)

* 4 teentjes knoflook, in vieren * 2 theelepels citroensap * 250 ml mayonaise

Mayonaise met zongedroogde tomaat

* 2 eidooiers * 0,75 theelepel mosterdpoeder * 160 ml lichte olijfolie * 2 eetlepels olijfoli

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pikante saus uit de vijzel

- 2 rode paprika's - 2 rode pepers - 4 rijpe tomaten - 2 teentjes knoflook, gesnipperd - 2 eetle

Koriandersaus

- 3 tenen knoflook - 1/4 groene paprika - 4 eetlepels verse koriander blaadjes (gehakt) - 1 dl ol

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zelfgemaakte pindasaus

- 2 eetlepels olie - 1 ui, gesnipperd - 1 teentje knoflook - 1/2 theelepel trassi oedang (pakje a

Karamelsaus stap-voor-stap

- 200 g witte basterdsuiker - 125 ml slagroom

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Basisrecept bechamelsaus

- 50 g boter - 50 g bloem - 500 ml melk

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aioli

5 knoflooktenen 500 ml Mayonaise chili poeder citroensap

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Barbecuesaus

- peper en zout - 1 tl sambal oelek - 1 eetlepel olijfolie - halve eetlepel mosterd - 1 kopje ke

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Guacamole

- 2 avocados - zout en peper - 2 el limoensap - 1 bekertje sour cream - 1 el vers gehakte korian

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Groene Pesto

- 3 teentjes knoflook - 50 gram pijnboompitten - 2 flinke bossen basilicum - 2 dl olijfolie (extr

Hollandaise saus

2 grote eierdooiers Zout Versgemalen zwarte peper 10 ml citroensap 10 ml witte wijnazijn 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kerriesaus

- 1 klontje boter - 1/4 liter hete melk - 4 eetlepels havermout - halve theelepel kerrie

Mayonaise

- 1 ei - snufje zout - suiker, peper - 1 theelepel mosterd - 1/8 tot 1/4 liter olie - desgewens

Satesaus (Maleise pindasaus)

- 5 sjalotjes - 300ml water - 1/2 stukje trassi - 1/3 kopje kokosnootmelk - 1/3 kopje tamarinde

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Slasaus

- klein stukje ui - 6 eetlepels water - 2 eetlepels azijn - 1 theelepel suiker - 1 theelepel mos

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Whisky- Cocktailsaus

4 dl mayonaise 3 eetlepels ketchup 3 eetlepel whisky Zout cayennepeper 2 dl slagroom

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zigeunersaus

- 1 kleine ui - zout/ peper - paprikapoeder - 3 anjovis (jes) - 4 eetlepels olie - 2 eetlepels

Guacamole

- 2 avocados - 2 el limoensap - 1 spaanse peper, zeer fijn gesneden - zout en peper - 1 el v

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pesto

- 6 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels pijnboompitten - 75 gr fijngesneden basilicum - 3 fijngesne

Aioli

- 5 knoflooktenen - 500 ml Mayonaise - chili poeder - citroensap

background Layer 1 background Layer 1

Arabische Notendip

- water - olijfolie - 1 teen knoflook - 1 handvol amandelen - 1 eetlepel bieslook - 2 eetlepels

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Amandaise

- ½ eetlepel appelazijn - 3 theelepels sojameel, - 3 eetlepels citroensap, - ± ½ theelep

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Walnoten Basilicum Pesto

- 2 dl olijfolie - 2 tenen knoflook - 100 gr gepelde walnoten - 100 gr Parmazaanse kaas - 2 flin

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Slasaus

- klein stukje ui - 6 eetlepels water - 2 eetlepels azijn - 1 theelepel suiker - 1 theelepel mos

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tapenade van zwarte olijven

- olijfolie - 1 blikje ansjovis - 2 teentjes knoflook - 2 theelepels mosterd - 3 eetlepels kappe

Broccolidip met geitenkaas

- 200 g broccoli, gekookt - 2 el olijfolie - 50 g zachte geitenkaas - mespunt knoflookpuree (krui

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Frisse ravigotesaus

- zout - peper - 1 sjalot - 8 el olie - 2 kl dragon - 1 kl bieslook - 1 el peterselie - 1 kl

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Andalusische saus

voor 3 deciliter: - zout - hot-aroma - 75 gram vleestomaten - 3 Spaanse pepertjes (lomboks) - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Mosterdsaus

voor 1,5 deciliter: - zout - 1 eierdooier - 8 eetlepels mosterd - 1-2 eetlepels citroensap - 1/

background Layer 1 background Layer 1

Ananas dipsaus

- 200 gr kwark - peper en zout - 1 teen knoflook - 6 schijven ananas - 2 eetlepels whiskey - 2

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gezonde groentendip

- Zout en peper - 150 gram wortels - 1 theelepel kerriepoeder - 2-3 eetlepels mayonaise (of halva

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pittige tomatensalsa

- halve limoen - 1 rode ui(en) - 3 trostomaten - 2 spaanse peper - 1 teen knoflook - halve

Griekse tzatziki

- 1 teentje knoflook - 1 eetlepel citroensap - 1 theelepel gedroogde munt - 1 komkommer, schoonge

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Engelse zalmboter

- 75 g roomboter - 400 g zalmfilet - 1/2 bakje tuinkers - 150 ml droge witte wijn - 1/2 bakje ge

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Avocado dip

- 1/2 theelepel zout - 1 snufje zwarte peper - 1/2 theelepel komijnpoeder - 180 gr yoghurt of zur

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Peterseliedipsaus

- suiker - 2 sjalotjes - zwarte olijven - 1/2 rode peper - 1 teentje knoflook - 30 g verse pete

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Favadip met tomaten-kappertjessaus

- 1 citroen - zout en peper - 1/2 rode peper - 1 teen knoflook - 5 eetlepels olijfolie - 1 dl d

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tonijntapenade met tomaat

- 1 blikje tonijn op olie - gemalen chili peper (molentje) - 1 1/2 el kappertjes, uitgelekt - 3 e

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Indiase auberginecurry

- olijfolie - 125 ml yoghurt - 1 ui, gesnipperd - 1 tl gemalen komijn - 2 tomaten, in plakjes -

background Layer 1 background Layer 1

Eiersalade

- 1 tl aromat geel - 1 tl fijne mosterd - 0,5 tl kerriepoeder - 6 biologische eieren - 1 handje

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Salsa saus voor bij de tortilla chips!

- 1 ui - Zout - 1/2 tl komijn - Sap van 1 limoen - 1 tl papikapoeder - 1 teentje knoflook - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Basiscurry

- 2 uien - 1 tomaat - 1/4 limoen - 1/2 venkelknol - 1 teen knoflook - 1 rood pepertje - 2 tl c

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Smokey bbq saus

- 1 rode paprika - 1 ui(en) , gesnipperd - 1 eetlepel worcestersaus - 2 schaaltjes tasty tom t

Tomatendipsaus

- 2 el olie - zout & peper - 1 el appelazijn - 0.5 el sojasaus - 1 el gistvlokken - 1 tl paprik

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Sweet chili cheese dip

- 1 kuipje philadelphia - 1 fles Go-Tan sweet chili saus extra: - dipping stokjes - nacho's of

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Rode pesto

- 15 gram walnoten - 0,5 teentje knoflook - 1 snufje grof zeezout - 0,5 el balsamico azijn - 15

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Rucolapesto

- 50 gram rucola - 1 el citroensap - 20 gram cashewnoten - 0,5 teentje knoflook - 1 snufje grof

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1