Peterseliedipsaus
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SausHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Korstjes van brood snijden en brood kort weken in ruim koud water. Brood goed uitknijpen.
2. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen.
3. Peterselie en kervel van takjes nemen en grof snijden.
4. Peper wassen, schoonmaken en zonder zaadjes in stukjes snijden.
5. In kom van keukenmachine doen: brood, sjalot, knoflook, peterselie, kervel, peperstukjes, 2 eetlepels limoensap en 3 eetlepels olie.
6. Pureren tot gladde pasta.
7. Rest van olie in dun straaltje toevoegen en blijven pureren tot vrij dikke saus.
8. Peterseliedip op smaak brengen met suiker, zout, peper en eventueel nog wat limoensap. Garneren met olijven.

TIP!
Lekker met warm pitabrood en sesamcrackers.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: AH allerhande

Door: