Smokey bbq saus
  • Recipe Single Image
  • SausHoofdgroep
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de paprika en tomaten in de ovenschaal en zet 40 min. in de oven.
2. Doe de paprika vervolgens 15 min. in een pan met deksel of in een afgesloten plastic zak.
3. Duw de tomaten met een lepel door een zeef en vang het vocht en de puree op. De velletjes en achtergebleven pitjes worden niet gebruikt.
4. Bak het spek in ca. 5 min. uit in een steelpan. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ca. 5 min. op middelhoog vuur. Doe de tomaat erbij en laat op laag vuur nog 2 min. zachtjes doorkoken.
5. Verwijder het vel van de paprika, snijd het vruchtvlees brunoise (in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter) en schep door de saus.
6. Breng de saus op smaak met de suiker en Worcestershire sauce. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Laat afkoelen.
7. Lekker bij een gegrilde hamburger, biefstuk of lamsvlees.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Recepten enzo

Door: ReceptenVandaag