Rode pesto
Ster Ster Ster Ster Ster (4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SausHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Begin het raspen van de kaas, het liefst zo fijn mogelijk.
2. Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken en snij deze alvast in kleine stukjes en leg ze even apart in een schaaltje.
3. Veeg de basilicum blaadjes en peterselie schoon met keukenrol. Spoel de basilicum en peterselie in ieder geval NIET af met water, dit gaat ten koste van de smaak en de houdbaarheid.
4. Doe de knoflook en chilipeper in de vijzel en maal met een paar korreltjes zeezout totdat je een fijne pasta hebt.
5. Voeg de basilicum en peterselie toe met wat grof zeezout, hierdoor behoud het kleur en maalt het fijner. 6. Blijf draaien totdat je een groene jus ziet.
7. Voeg de gesneden zongedroogde tomaten toe en plet deze goed fijn, blijf flink heen en weer draaien totdat de tomaten helemaal fijn zijn.
8. Voeg de walnoten toe en zorg ervoor dat ze goed fijn worden door ze stevig te pletten in de vijzel. Blijf vervolgens heen en weer draaien totdat er een smeuïge massa ontstaat.
Vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas beetje bij beetje toevoegen en blijven ronddraaien in de tussentijd. 9. Ga door totdat er een egale puree ontstaat.
10. Voeg de Balsamico azijn toe en draai deze er goed doorheen.
11. Voeg mondjesmaat de olijfolie toe terwijl je draait, blijf olijfolie toevoegen totdat je de gewenste dikte hebt voor je rode pestosaus. Als het goed is heb je nu een heerlijke verse rode pesto.Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)Bron: Zelf pesto maken

Door: ReceptenVandaag