Amandaise
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SausHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Giet kokend water over de amandelen en laat ze 10 à 15 minuten weken. Pel de amandelen en dep ze droog met keukenpapier. Maal de amandelen in ongeveer 1 minuut fijn in een keukenmachine of blender en voeg het sojameel, knoflookpoeder, zout, gist en 1 dl water of sojamelk toe.

Meng dit geheel ongeveer 30 seconden en voeg dan de rest van het water toe. Meng het nu nog eens ongeveer 2 minuten op hoge snelheid tot er een gladde room ontstaat. Zet de keukenmachine of blender in de laagste stand en laat de olie in een dunne straal op het mengsel lopen tot dit op dikke mayonaise lijkt. Laat het dan nog ongeveer 2 minuten op de laagste stand mengen. Klop het citroensap en de azijn door de mayonaise en laat alles nog ± 2 minuten goed mengen op de laagste stand

 

 



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Blenderworkshop.nl

Door: