Andalusische saus
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SausHoofdgroep
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

    voor 3 deciliter:

Bereidingswijze

1. Was de rode pepertjes en dep ze droog. Houd ze aan de stelen op enige afstand boven een vlam. Draai de pepertjes rond tot de velletjes blaren vertonen. Wrijf de velletjes dan met keukenpapier zoveel mogelijk van de pepertjes af.

2. Verwijder de stelen. Snijd de pepertjes overlangs open en verwijder alle zaadjes. Wrijf het vruchtvlees in de kom met de houten lepel of in de vijzel goed fijn.

3. Snijd de tomaat kruisvormig in en dompel de tomaat onder in kokend water tot het vel bij het ingesneden gedeelte gaat krullen. Spoel de tomaat onder koud water af. Neem het vel weg.

4. Snijd het vruchtvlees in stukken. Haal daar al de zaadjes uit. Wrijf de stukken tomaat daarna bij het rode pepermoes fijn.

5. Klop het mengsel met de garde of mixer tot een gladde saus . Klop daar, met lepels tegelijk, de mayonaise door.

6. Voeg aan de saus naar smaak citroensap, zout en aroma toe. Serveer de saus koud. Bewaar deze tot het gebruik goed afgedekt op een koele plaats, maar niet in de koelkast.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: recepten.co

Door: