Recepten

Jamie Oliver: tomatensoep

- 1 kg superrijpe tomaten - 1 liter kippen- of groentebouillon - 1 ui, fijngehakt - 1 teentje kno

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Stoomoven: Tomatensoep met balletjes

- 2 grote wortels, in kleine stukjes - 1 kg tomaten, in kleine stukjes - 2 grote aardappelen, in k

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Erwtensoep met worst

- 1 takje tijm - 1 laurierblaadje - 1 ui, gesnipperd - 250 g spliterwten - 2 schouderkarbonades

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Vissoep met venkel en raki

- 2 kleine venkelknolletjes, zonder kern en in de lengte in plakken gesneden - 2 eetlepels olijfoli

Franse uiensoep

- 1 liter kruiden-bouillon - 50 g boter - 500 g uien, grofgesnipperd - 100 g gruyere, geraspt -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Courgettesoep met verse roomkaas

- 1 liter warme kippenbouillon - 25 g boter - 2 uien, gesnipperd - 2 courgettes, in stukjes - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spinaziesoep met paprika en pijnboompitten

- 1 liter kippenbouillon - 2 middelgrote aardappelen, in blokjes - 1 rode paprika - 4 eetlepels b

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kippensoep met spinazie en orzo

- 1,5 liter kippenbouillon - 1 eetlepel olijfolie - 1 prei, in de lengte in vieren gesneden en daa

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Groentesoep met vermicelli

- 1 zakje fijne soepgroente á 150 g - 1 eetlepel selderij, fijngehakt - 250 g rundergehakt - 1 p

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Groentesoep (kenchin jiru)

- 460 ml dashi - 100 g stevige tofu, in blokjes van 2,5 cm - 2 gedroogde shiitakes, 30 minuten gew

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Paprikasoep

- olijfolie - 1 teentje knoflook - 1 theelepel pimentón - 1 rode ui, gesnipperd - 1 blik gepeld

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gordon Ramsay: broccolisoep

- extra vergine olijfolie - 1 kg broccoli, in roosjes - 800 ml groentebouillon of water - 4 plakk

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Nigella Lawson: Noedelsoep

- 175 g udon noedels (gedroogd, uit een pak) - 750 ml groente- of kippenbouillon of dashi - 1 thee

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pompoensoep

- 1 pompoen (van ca. 1 2 kg) - 3 el olijfolie - 1 winterpeen, (250 g) geschild en in plakken - 2

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Limburgse Aspergesoep

- 30 g boter - 30 g bloem - 1 ei, gekookt - 500 g witte asperges - 4 eetlepels slagroom - 1 vle

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pompoensoep

- 3 sneetjes oud witbrood, in blokjes - 1 pompoen (ca. 1 kilo) - 1 ui, grofgehakt - 3 friszure ap

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Nigella Lawson: Pompoensoep met zoete aardappelen

- 1 ui, grof gehakt - 1 flespompoen (ongeschild), gehalveerd, van de pitten ontdaan en in stukken v

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Mediterrane kip-courgettesoep

- 1 ui - 2 courgettes - 1/2 eetlepel sesamzaad - 1 bekertje slagroom (125 ml) - 1 gerookte kipfi

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gepofte knoflooksoep

- 30 g boter - 375 ml slagroom - 3 eetlepel bloem - 3 bollen knoflook - 3 laurierblaadjes - 3 u

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Courgettesoep met zalm

- 30 g boter - 500 ml melk - 100 g zalmfilet - 1 eetlepel citroensap - 1 kleine ui, gesnipperd

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Uiensoep a la Les Halles

- 1¼ kg uien - 1 laurierblad - 45 g roomboter - een snufje suiker - 2 liter runderbouillon - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kerriesoep met kip en aardappel

- 40 g boter - verse koriander - 1 prei, in ringetjes - 1 eetlepel kerriepoeder - 8 worteltjes,

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gordon Ramsay: Londense erwtensoep

- 1 grote ui, doormidden - 1 theelepel witte peperkorrels - 1 grote wortel, geschrapt, in drieën

Gordon Ramsay: koude komkommersoep

- 500 ml yoghurt - 1 eetlepel olijfolie - citroensap, naar smaak - 3 grote komkommers, elk ongeve

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gordon Ramsay: Perzische uiensoep

- 1 kaneelstokje - sap van 1 citroen - 2 eetlepels bloem - ½ theelepel kurkuma - 3 eetlepels ol

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige paprika soep met gamba en artisjokken

- zure room - 2 el kappertjes - 100 ml witte wijn - 3 takjes basilicum - 750 ml kippenbouill

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Verse rode paprika maaltijdsoep

- 1 rode ui - 150 g spek - 50 g Pecorino - 4 rijpe tomaten - 2 tenen knoflook - 200 g arti

Verse tomatensoep met geitenkaascrostini

- 1 ciabatta - 500 g tomaten - 150 g geitenkaas - 1 liter groentebouillon - 3 eetlepels vers

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Minestronesoep met pesto

- 100 g schelpjespasta - 1 liter vleesbouillon - zout & peper uit de molen - 1 potje Bertolli

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tomatensoep met basilicum

- 4 tomaten - 2 sneetjes brood - 500 ml kruidenbouillon - 0.5 zak Bertolli Pastasaus Mild - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tomatenvissoep

- 1 grote ui - 1 courgette - 1 sinaasappel - 1 rode paprika - 2 tenen knoflook - 150 g fru

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Soep Minestrone met pesto

- 1 groentebouillonblokje - 2.5 el Bertolli Pesto Genovese - 2 el gemalen Parmezaanse kaas -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Nigella Lawson: Thaise hete zure soep

- sap van 1 limoen - 1 theelepel suiker - 4 eetlepels vissaus - 1½ liter kippenbouillon - klein

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Courgettesoep met gorgonzola

- 4 eieren - 4 grote courgettes - 150 gram gorgonzola - 750 ml kippenbouillon - 1 el fijngeh

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige pompoensoep met gefrituurde salie

- 2 sjalotten - 1 teen knoflook - 200 ml kookroom - 8 blaadjes salie - snuf chilipoeder -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Wortel-venkelsoep

- 3 bosuitjes - 1 venkelknol - zout en peper - 150 g aardappels - 500 g winterwortel - 1.5

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Italiaanse gazpacho

- 1 rode ui - 1 komkommer - 1 rode paprika - 2 teentjes knoflook - paar druppels tabasco -

background Layer 1 background Layer 1

Tomatensoep met geroosterde paprika en artisjokken

- 4 tomaten - 2 takjes basilicum - 1 liter kippenbouillon - 50 gram Parmezaanse kaas - 3 art

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tomatensoep met spekjes

- 1 kg tomaten - 3 eetlepels olie - 2 blaadjes laurier - 50 g prei, in ringen - 2 uien, fijngesn

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gazpacho (koude tomatensoep) met kruidenolie en aardappelcreme

- 125 ml slagroom - 3-4 eetlepels melk - 2 eetlepels balsamicoazijn - 3 teentjes knoflook. gepeld

Pittige tomatensoep met gember-peperroom

- 3 eetlepels olie - 1 ui, gesnipperd - 125 ml slagroom - 750 ml kruidenbouillon - 1 eetlepel to

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Italiaanse maaltijd-tomatensoep

- 1 eetlepel olijfolie - 1 teen knoflook, geperst - 1 pot witte bonen (330 g) - 200 g fusilli (za

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Paprika-tomatensoep met ballen

- 2 saucijsjes - 1 eetlepel olie - 1 ui, fijngesneden - 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) - 1/2

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige wortelsoep

- 1 ui, gesnipperd - 2 el zonnebloemolie - 1 cm verse gember, geraspt - 1 kg winterpeen, in plakj

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige paprikasoep met tilapia

- 1 zak gemengde paprikas - 3 tomaten - 2 teentjes knoflook - 3 eetlepels olijfolie - 1 pak soep

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kervelsoep met gerookte haring

- 1 vleestomaat - 2 blikjes kervelroomsoep (a 400 ml) - 1 pakje lichtgerookte haringfilet (200 g)

background Layer 1

Komkommersoep met broccocress

- 2 eetlepels olijfolie (biologisch) - 1 kleine ui (biologisch), fijngesneden - 2 komkommers (biol

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Schuimige courgettesoep met bieslook en toast

- 2 el olijfolie - 1 sjalot, fijngesneden - 150 g courgette, in blokjes - 500 ml groentebouillon

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Prei-mosterdsoep

- 2 eetlepels olie - 500 g prei, in ringen - 2 aardappels, in blokjes - 1 liter kippenbouillon (v

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Vissoep met tonijnstokbrood

- 1 voorgebakken stokbrood met kruidenboter (175 g) - 1 zak broccoliroosjes (300 g) - 3 bosuitjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Paddenstoelensoep

- 1 ui - 250 ml witte wijn - 2 teentjes knoflook - 200 ml crème fraîche - 2 eetlepels olijfoli

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola

- 25 g boter - 1 beker slagroom (125 ml) - (versgeraspte) nootmuskaat - 75 g Gorgonzola (blauwade

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige preisoep

- 1 el boter - 125 ml slagroom - 1 zak panklare prei (300 g) - 1 grote aardappel, in blokjes - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Meloensoep

- 1 galiameloen - 1 citroen, geperst - 1 sinaasappel, geperst - 2 eetlepels witte basterdsuiker

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige preisoep met makreel

- 500 g prei - 50 g boter - 3 tenen knoflook, fijngesneden - 1 bekertje slagroom (125 ml) - 1 tu

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Boerenpreisoep met kip

- 30 g boter - 300 g kipfilet (scharrel), in stukjes - 1 ui, gesnipperd - 1 kg aardappelen vastko

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Noodlesoep met kip en broccoli

- 1 zak panklare broccoli (300 g) - 1 bakje kastanjechampignons (200 g) - 1 schaaltje kipfilet fum

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardappel wortel soep

- 2 preien - 3 wortels - 2 dl room - 30 gram boter - 1 theelepel suiker - 500gram aardappels -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardperensoep

- room - peper/zout - truffelolie - 2 worteltjes - stukje ui of prei - 1 teentje knoflook - 2

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bleekselderijsoep met kastanjechampignons

- zout, peper - 1 teen knoflook - 1 bouillonblokje - 2 eetlepels boter - 1 liter kokend water -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bietensoep

- 1 ui - 1 prei - 100 ml room - 750 ml water - 2 laurierbladen - scheutje sherry - 400 gram bi

Asperge- Venkelsoep (vegetarisch)

- room - 1,75 l water - 1 eetlepel olijfolie - 560g asperges uit pot - 3 bosuitjes, klein gesned

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bloemkoolsoep

- 1 ui - 6 plakken bacon - 2 eetlepels olie - scheutje koffieroom - evt 1 teentje knoflook - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Boerenkoolsoep

- citroensap - peper en zout - 3 eetlepels olijfolie - 1 liter kippenbouillon - 1 halve rode ui,

background Layer 1 background Layer 1

Bouillabaise

750 g vis (afsnijdsel van alle soorten vis als de graten maar verwijderd zijn) 1 liter visbouillon

Gebonden Champignonsoep

- 1 cm prei - koffiemelk - 1 worteltje - 15 gr boter - zout, peper - 3 champignons - 1 bouillo

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gazpacho

zout en peper naar smaak 600 g tomaten 1 grote komkommer 1 middelgrote groene paprika 1 klein

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kerriesoep

- 1 cm prei - 1 worteltje - 15 gr boter - 1 bouillonblokje - 2 takjes selderij - 3/4 liter koke

Kervelsoep

- 1 cm prei - koffiemelk - 1 worteltje - 15 gr boter - zout, peper - 2 champignons - 1 bosje k

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pindasoep met kip

- zout - 2 rode pepers - 1 blik tomaten - 2 stukje gember - 3 tenen knoflook - 1½ ui - 250 g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spinaziesoep met Avocado

- zout - 1 rijpe avocado - 1 hardgekookt ei - 300 gram spinazie - 4 takjes verse munt - 7,5 dec

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zalmsoep

1 blik rode zalm 7 dl water ½ dl droge witte wijn 2 theelepels bloem 1¼ dl slagroom 1 theelep

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige preisoep met makreel

- 500 g prei - 50 g boter - 3 tenen knoflook, fijngesneden - 1 bekertje slagroom (125 ml) - 1 tu

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Traditionele mosselsoep

- peper - 2 kg mosselen - 1 dl witte wijn - 1 bosje peterselie - 2 teentjes knoflook - 4 kleine

Nigella Lawson: Thaise hete zure soep

- sap van 1 limoen - 1 theelepel suiker - 4 eetlepels vissaus - 1½ liter kippenbouillon - klein

Jamie Oliver: kikkererwtensoep met prei

- olijfolie - klont boter - 1 eetlepel olijfolie - 5 middelgrote preien - Parmezaanse kaas, gema

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Jamie Oliver: zomerse paprikasoep

- ¼ komkommer - cayennepeper - 4 eetlepels olijfolie - extra vierge olijfolie - 1 stengel bleek

background Layer 1

Bloemkoolsoep met balletjes

- 2 el olijfolie - 1 prei, in ringen - 1 liter kippenbouillon (van tablet) - 1 kleine bloemkool,

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bloemkoolsoep met blue stilton

- 1 liter kippen- of groentebouillon (van tablet) - 1/2 zak bloemkoolroosjes (diepvries, a 1 kg) -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Eendensoep

- 1 ui - peper - selderijzout - cayennepeper - 1 kruidentuiltje - 5 cl porto (rood) - 2 eenden

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bloemkoolsoep

- 1 ui - 6 plakken bacon - 2 eetlepels olie - scheutje koffieroom - evt 1 teentje knoflook - 1

Mosterdsoep in 1 minuut

- 1 cm prei - zout/peper - 1 worteltje - 15 gram boter - 1 eetlepel mosterd - scheutje koffieme

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Witlofcremesoep

- 1 ui - nootmuskaat - 1 kilo witlof - zout en peper - 50 gram boter - 1 eetlepel suiker

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Wortelsoep

- crème fraîche - zout en peper - 25 gr roomboter - 1 eetlepel suiker - scheutje citroensap -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardappelsoep met lentegroenten

- zout - peper - 4 uien - 2 raapjes - 2 tomaten - 2 wortelen - 25 g kervel - 4 preiwitten -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Oosterse bouillon met wortel en rosbief

- 2 x bosuitjes - 6 plak(jes) rosbief - 2 cm verse gemberwortel - (versgemalen) peper, zout - 2

Prei-kokossoep met kipreepjes

- peper, zout - 1 zak(je) prei à 500 g - 1 x stokbrood, in sneetjes - 1 blik(jes) kokosmelk à 4

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bruine bonensoep

- 500 g Hamschijf - 1 x Laurierblad - (versgemalen) peper, zout - 1 stuk(s) rookworst à 250 g -

Kerrie-uiensoep met kip

- 25 g boter - 2 el kerriepoeder - (versgemalen) peper, zout - 2 bakje(s) uiensnippers à 175 g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gele paprikasoep met tijm

- 25 g boter - 10 tak(jes) verse tijm - 125 ml crème fraîche - 1 x kleine ui, gesnipperd - 2 x

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Indiase bloemkoolsoep met koriander

- 1 grote ui - 2 eetlepel(s) olie - 500 milliliter kippenbouillon - 125 milliliter crème fraîch

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kerriesoep met appel en kipblokjes

- 1 ui - 1 appel - 1 bosui - 1 wortel - 2 eetlepel(s) boter - 2 eetlepel(s) bloem - zout en ve

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Italiaanse maaltijdsoep met broccoli

- 1 ui - 2 tomaten - 100 gram wortel - 200 gram gehakt - 1,2 liter water - 50 gram spaghettini

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Rode bietensoep met feta

400 g bieten, rode (geschild, in blokjes) 800 ml groentebouillon 200 g tomatenblokjes (blik) ½ c

background Layer 1 background Layer 1

Witloofroomsoep

- zout - peper - 1 eidooier - 25 g boter - 2 dl room, lichte - 1 l kippenbouillon - 1 teentje

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Maissoep met tomaat

3 uien 1 teentje knoflook 4 tomaten 2 el maïsolie 1½ l kippenbouillon 1 kg maïs (diepgevrore

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kaassoep

- 1 uitje - 2 el boter - 3 el bloem - 1 dl koffieroom - 1 el peterselie - 100 gr oude kaas - 8

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Wortelsoep met kardemom

- olie - zout - peper - 1 ui (grote) - 1½ l bouillon - 1 kg wortelen - 2 el peterselie - 6 k

Vissoep

voor 3 liter: - zout - peper - citroensap - 5 eetlepels slaolie - 100 gram spliterwten - 100 g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Mosselsoep

voor 1,5 liter: - zout - 50 gram bloem - 1 mespunt kerrie - peper uit de molen - 3 kleingesnede

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pindasoep

voor 1,25 liter: - zout - peper - citroensap - pimentpoeder - plakjes citroen - 1/2 bos selder

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Vegetarische tomatensoep

voor 2 liter: - zout - aroma - 2 bananen - citroensap - 1 laurierblad - blaadje foelie - pepe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Chinese kippesoep met paddestoelen

voor 2 liter: - zout - peper - ve-tsin - 50 gram rijst - 100 gram tauge - 250 gram kippepoelet

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Knolselderijsoep met kaascroutons

- 1 ui - 1/2 knolselderij - 1 teentje(s) knoflook - 4 eetlepel(s) olijfolie - 125 milliliter koo

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Appelsoep

- room - 2 uien - 2 appels - 1 liter water - 1 eetlepel roomboter - 1 theelepel currypoeder -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Artisjoksoep

- bieslook - garnering - room of mascarpone - scheutje olijfolie - 1 prei (in stukken) - 2 kopp

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Broccoli Kerriesoep met Appel

- scheutje room - 1 theelepel zout - 1 theelepel kerrie - 1 gekookte aardappel - 1 liter kokend

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Rode Linzensoep

- 1 sjalotje - 25 gram boter - snufje suiker - 1 dl. rode wijn - 50 gram zuurkool - 70 gram rod

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Witte Bonen Wortel Soep

- 1 ui - zout naar smaak - 1 teen knoflook - 2 eetlepels olie - 1 eetlepel suiker - 1 theelepel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Chinese tomatensoep met rijstmie en croutons

- 25 gram wortel - 100 gram kipfilet - 2 verse bosuitjes - 6 eetlepels azijn - 40 gram bamboesch

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hollandse erwtensoep

- 2 dunne preien - 1 laurierblaadje - 2 schouderkarbonades - 1 boerenrookworst (250 g) - 300 g s

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Nigella Lawson: Erwtensoep

- 8 frankfurters - 2-3 eetlepels olie - 1 teentje knoflook - 2 laurierblaadje(s) - wortel, in gr

background Layer 1 background Layer 1

Goulashsoep

- 25 gram boter - 2 eetlepel bloem - 300 gram soepvlees - 2 laurierblaadje(s) - 70 gram tomatenp

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Vissoep uit Ancona

- 2 knoflook - 1 snufje zout - 1 snufje peper - 1 dl wijnazijn - 1 handvol bloem - 3 dl visboui

Italiaanse mosselsoep

- 1 Ui - 100 ml room - 25 gram boter - 20 gram bloem - 200 gram mosselen - 1 blokje visbouillon

background Layer 1

Biologische Gebonden Preisoep a la minute

- beetje peper - 1 theelepel zout - 1 liter kokend water - 1/4 prei(biologisch) - 1 bospeentje(b

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bloemkool Broccoli Soep

- beetje olijfolie - 1/2 ui in stukken - zout en peper naar smaak - 1 soepkom broccoli roosjes -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gele Paprika Soep

- 0,5 liter water - 2 dl witte wijn - 1 bouillonblokje - 3 paprika's geel - 1 theelepel sambal

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Griekse Komkommersoep (Angourosoupa)

- 2 komkommers - 3 eetlepels walnotenolie - zout en peper naar smaak - 1 teen knoflook (geperst)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gebonden ossestaartsoep

- zout - aroma - peper - 1 laurierblad - 70 gram bloem - 2 kruidnagels - 1/2 blaadje foelie -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Koninginnesoep

- zout - aroma - 1/2 prei - 1 wortel - 1 eierdooier - 40 gram bloem - 35 gram roomboter - 350

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Heldere kippesoep

- zout - aroma - peper - 400 gram kipfilet - 1/2 laurierblaadje - 60 gram vermicelli - enige t

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Courgettesoep met gegrilde paprika

- 1 ui - 2 courgettes - 3 el Becel Keuken - 1 grote rode paprika - 750 ml groentebouillon - 3 e

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige preisoep

- tijm - foelie - 40 g bloem - 500 g prei - 8 dl bouillon - 1 rode paprika - 2 el 20+-smeerkaa

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Witlofsoep met aardappel en sherry

- zout - 2 el olie - 1 tl tijm - 1 aardappel - 500 g witlof - versgemalen peper - 50 g Becel p

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Voorjaarssoep met farfalle en asperges

- 4 eetlepels mayonaise - 200 gram farfalle pasta - 1 teen uitgeperste knoflook - 1 schoongeboend

Ajo Blanco (Koude Knoflooksoep)

- koud water - 1 theelepel zout - 2 sneetjes witbrood - 4 eetepels olijfolie - 3 eetlepels sherr

Balinese groentesoep

- zout - 1 ui - 1 cm trassi - 1/2 citroen - 200 gr taugé - 4 dl kokosmelk - 1 teen knoflook

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kerriesoep

- 1 ui - 1 appel - 40 gram bloem - 6 eetlepels room - 1 eetlepel kerrie - 1,25 liter bouillon

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Champignonroomsoep

- 1 ui - 100 ml melk - 1 sternanijs - 100 ml slagroom - 1 teen knoflook - 500 g champignons -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

So­to ajam

- 1 kip heel - 125 g taugé - 1 eetlepel olie - 1 kippenbouillontablet - 1 citroen in 6 partjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Griekse kippensoep met citroen

- peper en zout - sap van 1 citroen - reepje citroenschil - 2 eieren, losgeklopt - 6 zwarte pepe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Ezogelin corbasi

- 1 ui - 2 theelepels zout - 2 teentjes knoflook - 1 liter gekookt water - 1 eetlepel tomatenpur

Turkse pikante Uien soep met een dakje van bladerdeeg

- 4 uien - 2 eetlepels bloem - 4 plakjes bladerdeeg - 3 eetlepels roomboter - Zout, peper naar s

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Oosterse kippennoedelsoep

- 1 eetl. lichte sojasaus - 1 1/2 liter kippenbouillon - 150 g soep- of roerbaknoedels - 3 kipfil

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Misosoep

- 1 liter water - 3 eetlepels misopasta - 1 blok zachte tahoe, in blokjes - 2 lente-uitjes, diago

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Marokkaanse bonensoep

- 1 el olijfolie - 1,5 liter water - 1 tl garam masala - 2 uien, fijngehakt - 400 gr kidneybonen

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Klassieke Javaanse kippensoep

- 4 eieren - 200 gram rijst - citroensap optioneel - 1 eetl plantaardige olie - 100 gram soe-oen

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Cassavesoep

- 1 ui - 4 cassaves - 2 liter water - 6 pimentkorrels - 2 takken selderij - 100 gr. zoutvlees

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Oosterse gembersoep met varkensvlees

- 2 eetlepels ketjap - 2 liter kipbouillon - 100 gr Chinese noedels - 8 lente-uitjes, versnipperd

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Glaasje gazpacho

- 8 ijsblokjes - 1 teen knoflook - 3 rode paprika's - 1 komkommer, geschild - 6 el olijfolie ext

background Layer 1

Waterkerssoep met kip-limoen-balletjes

- 4 el olie - 1/2 limoen - 1 el maizena - 75 g waterkers - 1 sjalot, gesnipperd - 250 g kipfil

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Uiensoep

- tijm - boter - 4 grote uien - 25 gram boter - 2 theelepels peper - 4 sneetjes witbrood - 1,2

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pastinakencremesoep met pastinaakchips

- zout - 1 el boter - nootmuskaat - fleur de sel - 1 takje tijm - 1 laurierblad - 100 ml witte

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Panna cotta met geroosterde pruimen

- 10 pruimen - 1 vanillestokje - 4 velletjes gelatine - 250 ml halfvolle melk - 1 eetlepel vanil

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Linzensoep met pitabrood

- zout - 2 tomaten - limoensap - olijfolie - 2 wortelen - peterselie - pitabroden - cayennep

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Frisse zuurkool-tijmsoep met pancetta en rode appel

- 6 el olijfolie - 3 takjes tijm - 1 laurierblad - 1 l runderbouillon - 8 plakken pancetta - 50

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Wortel-kokossoep

- bosje koriander - 1 ui, gesnipperd - 1 groot blik kokosmelk - 2 tenen knoflook, gehakt - 1 tl

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige oranjesoep

1 uitje 4 naanbroodjes 250 gr wortels ½ oranje pompoen 200 ml kokosmelk 2 bouillonblokjes 2 t

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pastinaak kerriesoep

- 1 ui - 50 gr boter - peper en zout - 1 theel kurkuma - 125 ml slagroom - verse peterselie -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Doperwtenroomsoep met mini-tosti's

- 2 el olijfolie - 1 ui, gesnipperd - zachte roomboter - 200 ml koude slagroom - 16 sneetjes sto

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Garnalen-okrasoep

- 1 tl zout - 45 ml olie - 150 ml bier - 2 kruidnagels - 500 ml visbouillon - sap van 2 limoene

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Noedelsoep

- sap van 1 limoen - 300 ml kokosmelk - 500 ml kippenbouillon - 200 g gare rijst noedels - 100 g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Champignon crème soep

- 40 gr boter - room naar smaak - 2 eetlepels bloem - citroensap naar smaak - 1,25 liter vleesbo

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Advocado soep

- zout en peper - 375 ml. water - 2 rijpe advocado - blikje zoete mais - 1 eetlepel limoensap -

background Layer 1 background Layer 1

Schorsenerensoep

- zout - peper - citroensap - 15 gram margarine - 4 deciliter bouillon - 50 gram gekookte ham

background Layer 1 background Layer 1

Ossenstaartsoep

- 6 plakjes rauwe ham - 1/2 theel. koekkruiden - 2 lente-/bosuitjes, in ringen - 6 soepstengels s

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bamisoep

- 1 ui, in halve ringen - ca. 125 g Chinese mie - 3 eetlepels plantaardige olie - gebakken uitjes

background Layer 1 background Layer 1

Kastanjesoep met chorizo

- 1 tl tijmblaadjes - 100g (wilde) spinazie - evt. 100 g bietenblad - 1 rode ui, fijngesneden -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Frisse zuurkool-tijmsoep met pancetta en rode appel

- 3 takjes tijm - 1 laurierblad - 6 el olijfolie - 500 g wijnzuurkool - 1 l runderbouillon - 8

background Layer 1 background Layer 1

Romige knoflooksoep

- 1 bol knoflook - 1 kruimige aardappel - 20 g roomboter - 1 l groentebouillon - 125 ml slagroom

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Lentesoep met gepocheerd ei

- 1 ui - 4 eieren - 1 krop sla - 25 gr boter - 1 eelt bloem - 125 ml kookroom - 750 ml gr

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Valentijnssoep

- 1 pijpkaneel - 3 champignons - 1 el olijfolie - 4 rijpe tomaten - klein stukje prei - 3 blaa

Oranje soep

4 tomaten 400 ml water 200 ml kokosmelk 1 bosje bospeentjes 1 groene chilipeper 150 gram basmat

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tomaten-groentensoep

- 1 ui - 8 dl water - 150 g chorizo - 1 teentje knoflook - 8 blaadjes verse basilicum - 2 table

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bloemkoolsoepje met krokant baconkruim

- 1 ui - 1 bloemkool - 1 aardappel - 800 ml water - 100 gram bacon - 2 sneetjes brood - 3 teen

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bacon-linzensoep

- zure room - zout en peper - 1 ui, gesnipperd - 1 tl tijmblaadjes - 150 g rode linzen - 2 el p

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Komkommersoep-meloensoep

- 1 komkommer - 6 dl druivensap, wit - 2 el Griekse yoghurt - 2 el munt, fijngehakt - 400 g vruc

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Knolselderijsoep met rookworst

- 1 ui - zout en peper - 1 knolselderij - 1 slagersrookworst - 100 ml halfvolle melk - 1,5 l

Aspergesoep met gerookte zalm en ei

- 1 prei - 2 eieren - 50 gram boter - 30 gram bloem - 100 ml slagroom - 50 gram gerookte zalm

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aspergeroomsoep met garnalen

- 40 g boter - 1,5 dl room - zout en peper - 125 g grijze garnalen - 1 blokje kippenbouillon -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Courgette advocado soep

- 1 avocado - 75 gr feta - 1 courgette - 1 sjalotje, fijngehakt - 1 klein scheutje olijfolie -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Citroensoep met kip en pasta

- 1 wortel - olijfolie - 100 ml room - 2 sjalotten - peper - zout - 300 g kipfilet - 1 l kippe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pompoensoepje met tagliatelle van courgette en scampi's

- 1 ui - 1 dl room - 1 el bloem - 1 courgette - 1 teentje look - 4 cl olijfolie - 1 klontje bo

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Knoflooksoep met kaasbroodjes

- 125 ml crème fraîche - 75 g geraspte gruyère - 8-12 sneetjes stokbrood - olijfolie om te bes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pastinaaksoep

- zout - peper - 2 uien - olijfolie - peterselie - nootmuskaat - 1 dl slagroom - 2 laurierbl

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Italiaanse groente tomatensoep

- peper - 2 uien - zeezout - 6 tomaten - olijfolie - 1 bos wortelen - 200gr kleine pasta - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aspergeroomsoep met Coquilles Saint-Jacques

Water 1lt Bloem 80 gr Kervel 1/2 tl Visfond 80cc Asperges 4 st Zout en peper Roomboter 72 gr

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Paddestoelenbouillon

- 1 el olijfolie - 4 tl truffelolie - 1 ei, losgeklopt - 8 stoneleeks (1 zakje) - 1 pot krachtbo

background Layer 1 background Layer 1

Bietensoep met appel

- 4 el olijfolie- 2 sjalotten, gesnipperd- 1 zakje peterselie (30 g)- 1/2 knolselderij, geschild- 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Lettersoep, koken met kids

- 1 ui - 2 worteltjes - peper en zout - 1 groentebouillon - 2 eetlepels olijfolie - 2 stengels

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tomatensoep met balletjes

- 1 flinke ui -2 theel. suiker - 2 tenen knoflook - wat bakmargarine - 1 pak tomatensap( 1 lite

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Champignonroomsoep

- 1 ui - zout - peper - 1 preiwit - 50 g boter - 1 aardappel - 200 ml room - 2 l groentebouil

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Groentensoep

- 1 ui - zout - peper - 1 prei - 1 raap - 2 el olie - 1 wortel - 1 tomaat - 1 courgette - 1

Kippensoep

- zout - 2 uien - peper - 1 flinke prei - 1 winterpeen - 1 bosje selderij - 2 blaadjes foelie

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pratattensuppe of runderbouillonmet flensjes

- zout - 100 ml melk - 25 gram bloem - 1 los geklopt ei - 0,8 liter rundvleesbouillon - (room)b

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pompoensoep

- 2 uien - nootmuskaat - 1 dl slagroom - 1 zakje croûtons - 1 tl kaneelpoeder - 1/2 kilo pom

Oosterse pompoensoep

- 1 liter bouillon - 1 limoen, uitgeperst - 2 bosuitjes, in ringen - 2 rode pepertjes, in ringetj

Soto

- 1 kg kip - 6 eieren - 1 grote ui - 300 gr. rijst - 300 gr. tauge - 100 gr. mihoen - 50 gram

background Layer 1 background Layer 1

Oosterse wortelsoep met gegrilde kip

- 1 el olijfolie - 8 shoarmabroodjes - 1 tl gedroogde munt - 300 g kipfilet, in repen - 2 kippen

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Franse uiensoep

- 1 el bloem - 50 gr boter - 1 el olijfolie - 2 takjes tijm - 6 dl droge witte wijn - 1 vers la

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Koninginnesoep

1 sjalotje 35 gr boter 35 gr bloem 1 kleine kipfilet 1 laurierblaadje Verse peterselie 100

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1