1. Zet de paddestoelen met ruim lauw water in de week tot ze zacht zijn.
2. Was het poelet met lauwwarm water. Breng 2 liter water met de bouillontabletten en foelie aan de kook. Voeg het poelet toe. Sluit de pan als de bouillon kookt en temper de warmtebron.
3. Spoel de rijst in de zeef onder stromend koud water af. Roer de rijst door de bouillon tot die weer kookt. Laat het poelet en de rijst in de gesloten pan zacht doorkoken.
4. Spoel de bamboe met koud water af. Snijd de bamboe in lucifergrote stukjes.
5. Hang het kruidenbuiltje in de bouillon en bevestig het aan een oor van de pan.
6. Was de tauge in veel koud water. Verwijder zoveel mogelijk van de groene dopjes. Laat de tauge in de zeef uitlekken.
7. Giet de paddestoelen af. Verwijder de hardste delen van de steeltjes. Was de paddestoelen. Verdeel ze in niet te kleine stukken.
8. Proef het poelet en de rijst. Voeg naar smaak peper, zout en sojasaus toe. Neem het stukje foelie en het kruidenbuiltje uit de pan.
9. Voeg de reepjes bamboe en de stukjes paddestoel toe. Laat de soep nog 5 minuten zacht koken.
10. Doe de tauge in de pan. Neem de pan, als de soep weer kookt van de warmtebron. Proef nog eens. Voeg naar smaak ve-tsin of sojasaus toe. Serveer de soep direct.
Beoordeel het recept:
Bron: recepten.co
Door: ReceptenVandaag