Knolselderijsoep met kaascroutons
(3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. 
Pel en snipper de ui. Pers de knoflook. 
Fruit de ui met knoflook ca. 3 minuten in een pan met 2 eetlepels olie. Bak ca. 350 g
knolselderijblokjes ca. 5 minuten mee. Voeg kippenbouillon toe en laat de soep afgedekt ca. 20
minuten zacht koken. 
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. 
Verwijder de korsten van het brood. Bestrijk het brood aan beide zijde met olie en snijd
het brood in blokjes. Verdeel de broodblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, strooi de
Parmezaanse kaas erover en bak de croutons 8-12 minuten in de oven goudbruin.
Pureer de soep met de staafmixer en roer de kookroom en Silvo Peterselie erdoor. 
Verdeel de soep over kommen en garneer deze met kaascroutons.


Kooktip: Maak de soep lekker fris van smaak door er wat citroensap aan toe te voegen.

Serveertip: Lekker met een paar ambachtelijke groenten- of aardappelchipjes.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Silvo

Door: