Rode Linzensoep
(2.9 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 3Aantal personen
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. In een pannetje 4 dl water met het bouillonblokje en de laurier aan de kook brengen.

2. Spoel de linzen af onder de koude kraan en verwijder evt. vuil en steentjes.Kook de linzen in de bouillon ca 20 minuten op laag vuur.

3. Sjalotje pellen en snipperen.

4. Zuurkool laten uitlekken in een zeef en snijd deze in kleine stukken.

5. Oesterzwammen schoonmaken en in reepjes snijden.

6. In een anti aanbakpan de boter verhitten tot lichtbruin. Bak hierin het sjalotje op laagste stand voor ongeveer 3 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en deze voor ongeveer 5 minuten laten mee sudderen.

7. De zwammen uit de pan halen en even bewaren. Doe tomatenpuree tijm en koenjit bij de bakboter toe en laat zacht sudderen. Voeg  na minuut de wijn toe.

8. Als de linzen gaar zijn een handje vol linzen bewaren. Laurierblad verwijderen.

9. De overige linzen doet  u met een beetje bouillon in de blender. De rest van de bouillon doet u bij de bakpan met wijn.

10. Deksel erop en mixen op stand 1 voor ongeveer 20 seconden.De gepureerde linzen bij de overige bouillon.Nog 1 dl water toevoegen en doorroeren.

11. De zuurkool en oesterzwammen toevoegen en de soep nog 5 minuten laten pruttelen.Verdeel de soep over de borden.

12. Op elk portie een eetlepel room. Evt nog wat peterselie op strooien of pitjes.



Beoordeel het recept:

 (17 stemmen)



Bron: Blenderworkshop.nl

Door: