Schil de winterwortels en snijd in dunne plakken.
Snijd de ui en knoflook heel fijn.
Verhit in een soeppan de olie en fruit hierin de ui en knoflook.
Wortel,suiker en sambal door uimengsel scheppen en bouillon erbij schenken.
Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan laag.
Giet de witte bonen af en voeg deze bij de soep en laat nog ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur.
De soep door een vergiet halen (soep niet wegdoen!) zodat wortels, bonen enz worden gescheiden van de soep.
Doe de wortels, bonen enz in uw blender en voeg net zoveel bouillon toe als er groenten in uw mengbeker zitten.
Pureer helemaal glad.
De verkregen wortel bonen soep terug doen bij de overige bouilon en deze doorroeren.
Eventueel nog even laten opwarmen.
Beoordeel het recept:
Bron: Blenderworkshop.nl
Door: ReceptenVandaag