Nigella Lawson: Erwtensoep
Ster Ster Ster (3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Doe de ui en wortel met de knoflook en de bleekselderij in de kom van een foodprocessor en hak ze fijn.

2. Verhit de olie in een ondiepe pan met dikke bodem op matig vuur. Doe er als de olie heet is de gehakte groenten uit de foodprocessor in en bak ze 5 tot 10 minuten, tot ze zacht, maar niet bruin zijn. Doe er de gemalen foelie bij - dit lijkt maar een klein beetje, maar het is cruciaal voor de smaak - roer alles door elkaar, doe er de spliterwten bij en roer weer, tot die gemengd zijn met de groenten en allemaal een glanzend filmpje olie hebben.

3. Doe er de bouillon en de laurierblaadjes bij en laat de soep aan de kook komen. Leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de soep ongeveer een uur zachtjes koken, tot alles zacht en blubberig is. Roer er als dat nodig is nog wat bouillon door. Soms lijken de spliterwten al te dik te worden voordat ze echt gaar zijn en moeten ze bewaterd worden.

4. Proef als het allemaal klaar is of er nog zout of peper bij moet. Je kunt de Frankfurters erin doen zoals je wilt. Waarschijnlijk is het het gemakkelijkst ze gewoon in plakjes te snijden - ik maak er meestal stukken van ongeveer 3 cm dik van - en ze in de warme soep te gooien.Beoordeel het recept:

 (7 stemmen)Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Nigella Lawson is een kok die voor haar recepten kookboeken heeft geschreven. Haar bestsellers zijn 'Nigella bijt' en 'Nigella Express' met de lekkerste recepten. Ze heeft ook televisieprogramma's en is daarmee wereldwijd bekend geworden. Ze staat er bekend om dat ze recepten graag kort houdt om zo ...

Lees Meer