Gebonden ossestaartsoep
Ster Ster Ster (3.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 15Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Was de stukken staart eerst met warm en daarna met koud water. Laat ze goed uitlekken en dep de stukken nagenoeg droog met keukenpapier of een doek.

Laat 20 gram margarine in de pan goed warm worden. Bak daarin de stukken staart onder geregeld omscheppen mooi van kleur.

Voeg de snippers ui toe en fruit die goudgeel.

Doe de selderij, peterselie en tomatenpuree in de pan. Laat alles goed warm worden, maar voorkom dat de snippers ui te donker worden.

Schenk 1/2 liter warm water in de pan. Voeg de bouillontabletten, peperkorrels, laurier, tijm, foelie en kruidnagels toe. Breng de inhoud aan de kook. Sluit de pan en temper de warmtebron als de bouillon kookt.

Was het pepertje. Snijd dat overlangs open en verwijder de zaadjes. Snipper het vruchtvlees klein en doe het in de pan. Laat de bouillon 4 uur trekken zonder dat hij gaat koken.

Verhit de koekepan. Strooi de bloem in de pan en laat hem op de hooggedraaide warmtebron kastanjekleurig worden. Schep de droge bloem geregeld om en om. Dit voorkomt dat de bloem hier en daar te donker wordt. Doe de bloem in een kom. Ga door met omscheppen totdat hij koud geworden is.

Was de bleekselderij. Schrap met een bot mes de dikke vezels weg die aan de dikste gedeelten zitten. Snijd de stengels overdwars in smalle repen. Verdeel die weer in kleine stukken. Zet de stukken met de geraspte wortel juist onder water en kook het geheel 5 minuten. Neem dan het pannetje van het fornuis.

Schenk de bouillon door de zeef in de soeppan. Laat de inhoud van de zeef en de soeppan afkoelen.

Smelt in de braadpan de rest van de margarine en roer er de gebruinde bloem door. Laat dit mengsel (roux) enkele minuten goed warm worden.

Giet 1/2 liter koud water bij de roux en voeg vervolgens de iets afgekoelde bouillon eraan toe. Breng de inhoud al roerende aan de kook en laat de soep binden. Temper de warmtebron.

Giet de inhoud van het pannetje met selderij, wortel en kooknat bij de ossestaartsoep. Voeg ook de helft van de madeira toe. Sluit de pan.

Neem de stukjes staart en de losse stukjes vlees uit de zeef. Pluk of snijd het vlees van de beentjes af. Doe het bij de soep.

Maak de soep op smaak af met madeira, aroma, zout en peper.

Dien de soep heet op met toast en boter of soepstengels.Beoordeel het recept:

 (26 stemmen)Bron: recepten.co

Door: ReceptenVandaag