Koninginnesoep
(3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

Zet het kippepoelet op met 1 liter koud water.

Snijd de prei en de wortel overdwars in stukken van 2-3 centimeter. Halveer de ui. Bind de groenten en de kruiden in een doekje. Doe dit bij het kippepoelet.

Breng de inhoud van de pan aan de kook en temper de warmtebron. Laat de bouillon 1/2 uur trekken.

Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat deze roux op een laaggedraaide warmtebron in enkele minuten heet worden. Neem de pan van de warmtebron.

Neem het doekje uit de kippebouillon. Zeef de bouillon en houd het kippevlees apart.

Giet onder voortdurend roeren, scheutje voor scheutje, de hete bouillon bij de roux.

Blijf roeren en breng de gladgebonden soep aan de kook. Enkele minuten zacht laten koken.

Schep er de stukjes kip door en 2/3 deel van de room.

Klop de rest van de room en de eierdooier door elkaar. Neem de pan van de warmtebron en roer de eierdooier met de room door de soep.

Maak de soep op smaak af met zout en aroma. Roer er de gehakte peterselie door. Serveer de soep direct.



Beoordeel het recept:

 (29 stemmen)



Bron: recepten.co

Door: