Heldere kippesoep
Ster Ster Ster (3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Was het kippevlees. Smelt de margarine in de soeppan en leg daarin het vlees met wortel, peterselie, laurier en foelie. Sluit de pan en laat de inhoud op de laaggedraaide warmtebron 3 minuten smoren. Keer de kipfilets om en laat het vlees nog 2 minuten smoren.

Breng 1,5 liter water aan de kook. Giet dat in de soeppan en doe daar de bouillontabletten in met 1,5 theelepel zout. Sluit de pan als de bouillon kookt en laat die zacht doorkoken.

Knijp in de kom de vermicelli fijn.

Snijd de preien overdwars in 1/3 centimeter brede repen. Was die met ruim koud wateren laat eventueel aanwezig zand bezinken.

Neem een kipfilet uit de pan en snijd of knip het vlees in dobbelsteentjes. Neem de stukken wortel, de peterselie en de laurier met foelie uit de pan. Doe de blokjes vlees erin. Snijd dan de rest van het kippevlees klein en doe het terug in de pan.

Laat de bouillon even koken, voeg de vermicelli toe en roer tot de bouillon weer kookt. Voeg na 5 minuten de prei toe en laat het vlees, de vermicelli en de prei nog 5 minuten koken en gaar worden.

Roer een papje van het aardappelmeel met 5 eetlepels koud water. Bind daarmee de soep en voeg naar smaak zout, peper en aroma en tenslotte de peterselie toe.



Beoordeel het recept:

 (23 stemmen)



Bron: recepten.co

Door: ReceptenVandaag