Witlofsoep met aardappel en sherry
(3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in dunne reepjes.

Verwarm de olie in een soeppan en fruit de aardappelblokjes en witlof zachtjes aan. Voeg de sherry en tijm toe en laat dit heel even sudderen.

Voeg dan de bouillon toe en laat de soep ca. 15 minuten zachtjes koken.

Pureer het geheel met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een mooi glad gebonden soep. Voeg de Becel pro.activ toe en meng alles weer met de staafmixer tot de soep mooi schuimig is. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de witlofsoep in vier diepe borden en strooi de peterselie erover.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Becel

Door: