Kerriesoep
(4.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en appel ragfijn en fruit de snippers samen met de kerrie in margarine boven een laag vuur.

2. Leg een deksel op de pan en voeg zo nu en dan een lepel bouillon toe.

3. Als de ui zacht begint te worden roer dan de bloem erdoor.

4. Als de meelkleur van de bloem verdwenen is giet er dan geleidelijk de koude bouillon erbij.

5. Blijf het goed roeren tot de soep licht gebonden is.

6. Laat de soep voor circa 20 minuten pruttelen.

7. Wrijf vervolgens de vaste bestanddelen door een zeef.

8. Roer de licht voorverwarmde room door de ui-massa en meng deze door de soep.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Soeprecepten

Door: