Griekse kippensoep met citroen
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Doe de kipfilets, de ui, de bleekselderij, de wortel, de zwarte peperkorrels, de citroenschil en de dille of de peterselie in een grote pan. Voeg 1,4 liter water toe. Breng op een middelhoog vuur aan de kook en schuim de oppervlakte af. Temper het vuur dan en dek de pan half af met een deksel, zodat het water zachtjes blijft sudderen. Laat zo 15 minuten sudderen, of tot de kip gaar is.

2. Haal de kip met een schuimspaan uit de pan en leg haar opzij. Zeef de bouillon door een grote zeef in een schone pan en gooi de groenten en smaakmakers weg.

3. Verhit de bouillon tot hij kookt en voeg dan de rijst toe. Laat 8-10 minuten zachtjes sudderen of tot de rijst bijna gaar is. Snijd of scheur ondertussen de kip in kleine stukken en meng het citroensap met de losgeklopte eieren.

4. Voeg de stukken kip weer toe aan de soep. Verhit de soep op een middelhoog vuur tot deze bijna weer kookt. Haal de pan dan van het vuur en giet al roerend het citroenmengsel erbij. Breng op smaak met peper en zout naar wens. Serveer de soep meteen, gegarneerd met takjes dille of peterselie.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: