Ezogelin corbasi
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Breng van te voren drie pannen met een halve liter water aan de kook.
2. Houd de rode linzen, rijst en bulgur onder de kraan zodat ze goed schoon worden.
3. Wanneer het water in de pannen kookt, voegen we de rode linzen, rijst en bulgur toe in elk een aparte pan en laten we alles doorkoken tot alle drie ingrediënten zacht zijn.
4. Dit neemt gemiddeld 15 minuten in beslag.
5. Op de foto zien we drie pannen met in iedere pan één ingrediënt. Uiteraard mag de deksel niet op de pan ontbreken voor sneller resultaat.
6. Roer om de 5 minuten zodat de ingrediënten niet aan de bodem kleven.
7. Als de rode linzen, rijst en bulgur gekookt zijn halen we ze elk door een zeef en laten we het water wegstromen.
8. Leg ze alledrie apart op een bord.
9. Snijd ondertussen de ui en het knoflook in kleine stukjes.
10. Zet een nieuwe pan op het vuur en doe hier roomboter in en voeg de gesneden ui en knoflook hier aan toe.
11. Bak het geheel gedurende 5 minuten tot zowel het knoflook en de ui zacht zijn geworden.
12. Nu voegen we de tomatenpuree toe aan de pan. Roer een paar keer tot de tomatenpuree een beetje oplost.
13. Giet nu het gekookte water in de pan. Roer goed door en laat het 5 minuten doorkoken.
14. Voeg nu de linzen, bulgur en rijst toe aan de pan en roer 5 minuten goed door (let er op dat de ingrediënten niet aan de bodem blijven plakken) totdat het alles begint te koken.
15. Doe nu deksel op de pan, zet het vuurpitje op een lage stand en laat het geheel een half uur nakoken.
16. Na het nakoken voeg je de munt, paprikavlokken en zout toe aan de soep. Laat dit weer 5 minuten nakoken en roer goed door.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Turkse kok

Door: