Oosterse kippennoedelsoep
(3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Schenk de kippenbouillon in een grote pan, voeg citroengras, gember, chilipeper en knoflook toe en breng aan de kook. Voeg de kipfilets toe, draai het vuur laag en pocheer ze in ong. 15 minuten gaar.

2. Schep de kipfilets met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een snijplank afkoelen. Houd de bouillon warm.

3. Breek de noedels boven de pan in stukjes. Voeg maïskolfjes, champignons, sojasaus en kokosmelk toe. Breng de soep voorzichtig aan de kook en laat hem 3 minuten zachtjes koken.

4. Snijd intussen de kipfilets in dunne reepjes. Schep ze samen met de paksoi en limoenschil en -sap door de soep. Verwarm de soep nog 2 minuten tot de paksoi gaar is.

5. Schep de soep in vier kommen en garneer met bosuitjes en koriander.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: