Klassieke Javaanse kippensoep
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten


  • Voor de boemboe:

Bereidingswijze

1. Leg de stukken kip in een grote pan en giet er zoveel water bij tot de kip net onder staat.
2. Voeg de sereh, de verse gember en indien vers (anders in de boemboe), de koenjit toe en breng aan de kook. Zet het vuur heel laag en laat ca. 1½ uur trekken.
3. Vijzel ondertussen alle boemboe-ingrediënten tot een smeuïge pasta.
4. Zeef de bouillon (opvangen), haal het vlees van de botten en snijd of trek het uiteen in stukjes.
5. Fruit de boemboe in de olie tot het gaat geuren en giet de bouillon erbij.
6. Voeg het kippenvlees toe en laat op heel laag vuur nog ca. 1 uur trekken.
7. Breng op smaak met zout en peper.
8. Kook tegen het einde van de kooktijd van de bouillon de aardappels beetgaar, de eieren hard en de rijst en soeoennoedels gaar.
9. Snijd aardappels en eieren in blokjes.
10. Schep achtereenvolgens rijst, noedels, taugé, lente-ui, aardappels en ei in diepe borden.
11. Giet er flink wat bouillon met vlees op en garneer met bladselderij en uitjes.
12. Besprenkel naar wens met citroensap.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: AH Allerhande

Door: